Hoe is ’t Kruispunt ontstaan?

Tijdens de brainstormsessies voor “Neerpelt bezwijkt voor Grote Heide” kwam meermaals naar boven dat er nood is aan een gezellige ontmoetingsplek op de Grote Heide.

Wat is ons doel?

Ons doel is om de sociale samenhang op de Grote Heide nog meer te versterken. Dit door een thuisbasis te zijn voor alle verenigingen van de Grote Heide, een afspreekplaats voor talrijke fiets- en wandelclubjes, samenkomst voor de jeugd, om iets te drinken na het sporten in onze sporthal, ….

Wie gaat dit uitbaten?

Het Dorpshuis zal op regelmatige tijdstippen open zijn en uitgebaat worden door VZW ’t Kruispunt, door vrijwilligers, door de verschillende verenigingen op de Grote Heide en hopelijk ook door jou! We zijn namelijk nog op zoek naar vrijwilligers om eens open te houden. Voor meer info hierover kan je terecht op de CONTACT pagina.

Voor wie is ’t Kruispunt bedoeld?

Heel simpel: voor IEDEREEN. We willen een plaats creëren waar iedereen zich welkom en thuis voelt. Voor jong en oud, voor jan en alleman. Een koffietje na de mis, een drankje na een fiets- of wandeltocht, een gezellige avond met vrienden,  ’t Kruispunt is er voor alle gelegenheden.

Kan ik ’t Kruispunt ook afhuren?

JA, je kan ’t Kruispunt afhuren om er een activiteit te organiseren. Het enige wat we vragen is dat ’t Kruispunt  behandeld wordt als of het van uzelf is. Wij gaan er vanuit dat mensen het naar eer en geweten gebruiken en ook de drank die ze nuttige netjes afrekenen.

Gerealiseerd

Onze droom om het pand van VZW dorpshuis ’t Kruispunt aan te kopen is in 2019 gerealiseerd. Dit d.m.v. de opbrengsten van alle evenementen, sponsoring, subsidies en crowdfunding. En dit alles onder het motto: “Voor de Grote Heide, door de Grote Heide”